Ny Student

Är du ny student på Umeå Universitet?

Här finner du en massa bra information som du som student kan ha nytta av inför terminstart!

Mottagning

Är du ny som student? GRATTIS!  Det finns nämligen en mottagning (inspark) klar och planerad när höstterminen drar igång! Detta brukar vara höjdpunkten på året och ett fantastiskt tillfälle att få lära känna nya människor och din blivande klass, men även att lära känna Umeå. Information angående mottagningen skickas ut på mejl där du får ditt mottagningsschema och din blivande grupp.

Du kommer under augusti bli kontaktad av dina faddrar och generaler som är ansvariga för mottagningen så om det ringer någon från ett okänt nummer kan det vara dem, så var inte rädd för att svara. Under tiden rekommenderar vi att du gör två saker.

1. Bli medlem

Att vara medlem i Nordpol är inte ett krav för att få delta under mottagningen. Däremot missar du både rabatter och andra roliga aktiviteter, så se till att bli medlem!

De flesta väljer 6 terminer då det blir enklare och betydligt billigare i längden, så det är också vår rekommendation!

IMG_5916

2. Följ Mottagningen!

Faddrar och generaler kommer kontinuerligt att lägga upp information om mottagningen, både på Facebook och på instagram. Det vill du bara inte missa, så in och följ!

Inför teminsstart

Efter att du har blivit antagen på kursen eller programmet kan det vara bra att leta upp ditt schema. På universitetets hemsida hittar du även en karta som kan vara bra, särskilt under de första veckorna för dig som är helt ny på campus. 

Boende

Att hitta boende i en studentstad är inte alltid så lätt. Därför har vi samlat några tips på var du kan börja ditt sökande. Lycka till!

Detta är den största aktören på hyresmarknaden i Umeå. Ställ dig i bostadskön, för här är det kösystem som gäller. Via Bostaden kan du både få vanliga hyreslägenheter, ungdomslägenheter, studentlägenheter och studentrum.

Dessa har lägenheter på Tvistevägen, nära campus, och de tillämpar kösystem.

Svenska studenthus är bara studentlägenheter placerade nära campus. De använder sig också av kösystem.

Campus Living är ett nyare bostadsbolag som erbjuder studentlägenheter i Umeå utan kösystem.

Även Heimstaden tillämpar poängsystem på sina lägenheter, så ställ dig i kö här också!

Lerstenen är en av de största hyresvärdarna i Umeå och använder även de ett kösystem.

Bra att veta inför skolstart

Tänk på att kursböcker även kan finnas på universitetsbiblioteket, både att låna fysiskt och som e-bok. Du kan även köpa begagnade kursböcker av äldre studenter för att slippa lägga en förmögenhet på böcker. Om du ska köpa kursböcker går det smidigt att handla via campusbokhandeln. 

När terminen kan du skaffa ett UmU-ID.  Detta kort fungerar både som passerkort och lånekort till universitetsbiblioteket. Har du problem att skaffa ditt UmU-ID kan du få hjälp i Infocenter i Universum.

Nordpol kommer vara din programförening för hela studietiden och är den bästa på hela campus! Att engagera dig i Nordpol kommer göra studietiden roligare, och bidrar till att skapa tre roligare, starkare och tryggare år för dig och dina medstudenter.